Οινοποιείο Άης Αμπέλης: 3 Ειδικές Διακρίσεις, 5 Χρυσά Μετάλλια & 1 Αργυρό Μετάλλιο στον 13ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου

28 Ιουνίου 2022

Νέα Εταιρείας

Ο 13ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου, ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, ολοκληρώθηκε, με το οινοποιείο Άης Αμπέλης να αποσπά σημαντικότατες βραβεύσεις και διθυραμβικές κριτικές, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την υψηλή ποιότητα των οίνων του.

Το οινοποιείο Άης Αμπέλης, το οποίο βρίσκεται στις πλαγιές του Καλού Χωρίου Ορεινής στην περιοχή Λευκωσίας, κατέκτησε συνολικά, 3 Ειδικές Διακρίσεις, 5 Χρυσά Μετάλλια & 1 Αργυρό Μετάλλιο, γεγονός το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της συνεχιζόμενης εξέλιξης του. Πέραν της ευρύτερης αποδοχής που χαίρουν τα κρασιά του οινοποιείου στην εγχώρια αγορά, η ποιότητα τους τα καθιστά ικανά να σταθούν επάξια διεθνώς! 

Στον φετινό διαγωνισμό, συμμετείχαν 33 οινοποιία με 178 διαφορετικά δείγματα οίνου, καταχωρημένα σε δυο κατηγορίες, των ξηρών και ημίξηρων και των γλυκών και ημίγλυκων, ενώ δόθηκαν συνολικά 3 Μεγάλα Χρυσά Μετάλλια, 47 Χρυσά Μετάλλια & 6 Αργυρά μετάλλια, καθώς και 8 Ειδικές Διακρίσεις.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

AES AMBELIS XYNISTERI 2021: GOLD MEDAL & SPECIAL DISTINCTION

AES AMBELIS MOROKANELLA 2021: GOLD MEDAL & SPECIAL DISTINCTION

AES AMBELIS PROMARA 2020: GOLD MEDAL & SPECIAL DISTINCTION

AES AMBELIS SAUVIGNON BLANC 2021: GOLD MEDAL

AES AMBELIS SAUVIGNON BLANC FUME 2019: GOLD MEDAL

AES AMBELIS EKTOR (SHIRAZ) 2017: SILVER MEDAL

Scroll to Top

Please verify your age to proceed

Are you over 18 years old?

YES NO